Nieuwe bewoners voor de Heilig Hartenkerk

De woningen in de Heilig Hartenkerk zijn nu allemaal ingericht en bewoond. Door de opbouw ban de oorspronkelijke kerk is iedere woning anders en dat wordt nog versterkt door de verschillende stijlen van inrichting. Overeenkomst is dat alle woningen een warm en gezellig karakter hebben gekregen waarbij de bijzonder bouwkundige elementen van de oorspronkelijke kerk in hoge mate de sfeer bepalen. Daarnaast laten dronebeelden zien hoe de kerk weer een middelpunt in de wijk is geworden.

 Bekijk hier de projectpagina

Rijksmonument van label G naar A

Op zorgvuldige wijze is dit rijksmonument verduurzaamd. De aansluitingen op met name de kozijnen is per specifieke situatie uitgewerkt waardoor de mooie details van vensterbanken, glazenbouwstenen en stalen kozijnen behouden zijn gebleven. De woning is voorzien van een bodemwarmtepomp in combinatie met de bestaande cv-ketel. Doordat de capaciteit van de warmtepomp niet op de maximale vraag is gekozen maar op ca 80%, neemt het rendement van de warmtepomp toe en wordt de levensduur ervan verlengd. Daarnaast is de woning uitgerust met een wtw-installatie waarvan de kanalen op zorgvuldige wijze zijn weggewerkt. Daarnaast is het zeer goed isolerende Fineo glas toegepast in de stalen kozijnen.

Samen met bewoner Silvana Marras is het huis opnieuw ingedeeld en vormgegeven. Dat heeft een knus en warm interieur opgeleverd.

Bekijk hier de projectpagina

Nieuwbouw 70 appartementen nadert voltooiing

Het samen met De Twee Snoeken gemaakte ontwerp voor 70 appartementen aan de St. Teunislaan in 's-Hertogenbosch nadert zijn voltooiing. Door de hoge dakrand zijn de apparaten zoals de buitenunits van de warmtepompen en de luchtbehandelingskasten aan het oog onttrokken. Van bovenaf zijn deze energiebesparende voorzieningen echter duidelijk waarneembaar.

De zowel in verticale als horizontale richting gelede gevel aan de Sint Teunislaan wordt na het weghalen van de steigers zichtbaar. Door deze geleding krijgt deze galerijgevel voorgevelkwaliteit. De kolommenstructuur ter plaatse van de galerijen aan het binnenterrein geven het gebouw een duidelijk herkenbare maat en schaal. De verspringende balkons aan de andere gevels zijn in een zorgvuldig ontworpen ritme geplaatst zorgen voor een mooie balans tussen repetitie en herhaling.

De plezierige samenwerking met Hendriks Bouw en Ontwikkeling heeft mede dankzij een ver doorgevoerd BIM-traject geleidt tot een zeer soepel verlopend bouwproces.

Bekijk hier de projectenpagina

Herbestemming Heilig Hartenkerk in gebruik genomen

Na een intensieve bouwperiode worden de twaalf woningen in de Heilig Hartenkerk vanaf juli 2020 in gebruik genomen. Door de positie in de kerk maar ook door de oriëntatie op de zon hebben alle woningen hun eigen karakter. Gemeenschappelijk hebben ze de combinatie van oude en nieuwe elementen en bijzonder daglichttoetreding.


lees meer >>

Officieel moment herontwikkeling Bisschop Zwijsenstraat in Tilburg

Op 19 december 2019 heeft wethouder Mario Jacobs samen met John van der Doelen van Hazenberg uit Vught de gevel onthuld van het dubbel woonhuis dat wordt gerestaureerd en verbouwd als onderdeel van een grotere herontwikkeling aan het begin van de Bisschop Zwijsenstraat.


lees meer >>

Herbestemming Heilig Hartenkerk in volle gang

De werkzaamheden aan de herbestemming van de Heilig Hartenkerk zijn in volle gang. De Bonth van Hulten levert in de kerk mooi werk. Oud en nieuw komen samen en de contouren van de 12 woningen tekenen zich steeds meer af.


lees meer >>

Omgevingsvergunning voor plan 70 appartementen

Binnenkort start Hendriks Bouw en Ontwikkeling met de bouw van 70 aardgasvrije appartementen voor woningcorporatie Zayaz. De omgevingsvergunning is namelijk verleend. De huurappartementen zullen verrijzen op de voormalige locatie van de GGD tegenover de Rompertpassage in 's-Hertogenbosch. Het ontwerp is van Wijnen Architectuur en De Twee Snoeken. Het dak krijgt zonnepanelen, en de appartementen worden uiteraard niet aangesloten op het aardgasnetwerk.


lees meer >>

Appartementen Merpastistraat in Vught opgeleverd

Onlangs heeft de oplevering plaatsgevonden van de door ons in samenwerking met Lafour Architecten uit Amsterdam ontworpen 36 appartementen aan de Merpatistraat in Vught.


lees meer >>

Nu de tuin gereed is....

kunnen we foto's maken van het exterieur van deze woning in 's-Hertogenbosch. 

Bekijk de projectpagina

 

Restauratie rijksmonument gereed

Onlangs is na een grootschalige restauratie en verbouwing dit pand in 's-Hertogenbosch weer in gebruik genomen als woonhuis. Aannemingsbedrijf Nico de Bont heeft, samen met Installatiebedrijf Van den Hoff en Elektrotechnisch Bureau G. Saris, knap werk geleverd. ook de tuin is nu op orde.

 


lees meer >>

Het verwijderen van de vloer uit de Heilig Hartenkerk levert mooie beelden op

Om een kerk te kunnen herbestemmen is het soms noodzakelijk om wat onderdelen te slopen. In dit geval is dat de vloer. Deze is het minst waardevol en was door het verwijderen van de kerkbanken niet meer gaaf. In de nieuwe vloer kunnen voorzieningen worden opgenomen voor fundering en installaties. Natuurlijk wordt begonnen met het aanbrengen vaan een goede laag isolerend materiaal.

 Bekijk hier de projectpagina 

Wethouder Van Olden verricht eerste handeling herontwikkeling Heilig Hartenkerk

Om de start van de bouwwerkzaamheden te markeren heeft in 's-Hertogenbosch wethouder Huib van Olden het verplaatste doopvont van de Heilig Hartenkerk onthuld. Onder toeziend oog van toekomstige bewoners, mensen van het herbestemmingsteam van de gemeente, medewerkers van aannemingsbedrijf De Bonth van Hulten en medewerkers van Wijnen Architectuur toonde Huib van Olden de in militaire dienst opgedane vaardigheden met de besturingsknuppels van een graafmachine.


lees meer >>

Ontwerp Nieuwbouw appartementen goed ontvangen in Overpelt

Onlangs zijn de plannen die we samen met De Twee Snoeken hebben gemaakt voor acht appartementen en een studio goed ontvangen door de kwaliteitskamer in Overpelt. De plannen worden op dit moment verder uitgewerkt door onze Belgische collega Adrien Rijcken.

Bekijk hier de projectpagina

Mister Design vindt zijn plek in Pompen en Verlouw

Na een zoektocht van enkele jaren is er een prachtige bestemming gevonden voor het rijksmonumentale gedeelte van de voormalige Fordgarage in 's-Hertogenbosch. Mister Design is een winkel die zich richt op goed design voor binnen en buiten. In een ruime opstelling zijn vele merken tentoongesteld. 

 


lees meer >>